Nejskrytější přání | Marybeth Mayhew Whalen

MOŽNÁ JE TO VAŠE MĚSTO.
MOŽNÁ JE TO VAŠE ULICE.
MOŽNÁ JE TO VAŠE TAJEMSTVÍ.


Sycamore Glen se může jevit jako malé ospalé městečko. Každý si tady vidí až do talíře, navzájem si pomáhají a znají se už od školky.

Bryte v Sycamore Glen vyrostla a chtěla být stejná jako její nejlepší kamarádka. Chtěla potkat lásku na celý život a být spokojená a krásná. Dnes, což je o několik let později, má všechno po čem kdy toužila. Přesto však není tak úplně šťastná. Za iluzí dokonalé rodiny se skrývá jedno velké tajemství, které dokáže ohrozit vše, co tak pečlivě celé roky budovala.

Zell je starší dáma, která je studnicí moudrosti a srdečnosti. Nikomu nedokáže říct ne, lidi ji mají rádi. Vždy, když se stane něco závažného, tak je tady Zell, aby pohladila a utěšila. Tato žena by se pro druhé rozdala, ale je tady jedno tajemství, které čeká jako kostlivec ve skříni, až bude moci vykouknout ven...
To Zell si dělá starosti o Debřina manžela a nutí toho svého sekat trávu, aby chudák utahaný Lance nemusel. To Zell dává jedním okem pozor na Debřina syna, který si hraje na hřišti, a druhým okem hlídá její dceru v bazénu. To Zell má zodpovědnost.
Občas ji napadlo, že by Lanceovi pověděla o Debře jednoduše pravdu, ale místo toho se zaměřila na pomoc s dětmi. Říkala si, že to stačí. Protože říct Lanceovi pravdu o Debře by znamenalo říct mu pravdu o sobě.
Jencey vyrostla v Sycamore Glen. Jednoho dne však odešla a už se nevrátila. Nechala zde za sebou milované rodiče, i své přátele, kterým na ni záleželo. O několik let později se však do tohoto malého městečka vrací a lidé, kteří by za ni dříve dali ruku do ohně, jsou nyní šokováni a přemýšlejí, co vedlo Jencey k tomu, aby se zde opět ukázala. 

Jednoho teplého odpoledne se na místním koupališti stane obrovská tragédie, solidarita místní obyvatele stmelí dohromady. Nicméně je tady jedna malá zvídavá slečna, díky které začnou pomalu vyplouvat na povrch dávná tajemství..


Vážení milovníci dobrého čtení, Mystery Press nedávno vydal poněkud nenápadnou knihu, s ještě nenápadnější obálkou, která si však pozornost rozhodně zaslouží!

Obálka této knihy je opravdu nenápadná, bílý laťkový plot, který jde vidět pohledem z okna, rozhodně váš pohled nijak neupoutá. Nicméně rozhodně stojí za to knihu vzít do ruky, a minimálně si přečíst anotaci, která je jen krůček od toho, abyste po knize sáhli. Tato kniha je jako dělaná na chladné podzimní večery, kdy se pohodlně usadíte, uvaříte si hrnek dobrého čaje a začtete se do příběhu, který se odehrává v této nenápadné knize.

Kniha je rozdělena na čtyři části, a v každé z těchto částí je hned několik vypravěčů, s čímž jsem měla problém prvních pár stran. Nicméně po chvíli jsem si na styl vyprávění zvykla, malinko se seznámila s místními obyvateli a poté už jsem neměla pocit, že se na mě valí strašná spousta nic neříkajících jmen. Opravdu není čeho se bát, troufám si tvrdit, že se ve jménech budete orientovat opravdu po pár stranách.

Příběh se odehrává v létě roku 2014 a zaměřuje se na několik rodin, které každoročně navštěvují místní bazén a jejich životy se nějakým způsobem prolínají. Ostatně tento fakt se dozvíme hned z několika pohledů, převážně místních žen, které přidávají svou trošku do mlýna. Díky jejich vyprávění se pak pomalu začnou odkrývat jednotlivá tajemství, která měla zůstat skryta.

Nejedná se o příběh, který bude plný akce a různých zvratů, jedná se o příběh, ve kterém se ukrývá pomalé a lehké vyprávění, které nám postupně odhaluje dávná tajemství. Díky pomalému vyprávění se v podstatě zhruba do poloviny knihy pomalu seznamujeme s jednotlivými postavami z knihy. Díky tomuto pozvolnému představení máme alespoň dostatek času se s jednotlivými postavami pořádně seznámit a více či méně si je oblíbit.

Jedná se báječnou knihu, která nám přibližuje dávná tajemství hned několika rodin. Na první pohled vše vypadá skvěle, a bezstarostně. Uvnitř se však ukrývají tajemství, která s postupem času nabírají na síle a závažnosti.

Knihu rozhodně doporučuji všem, kteří si chtějí vychutnat pomalý, ale inteligentní román. Tato kniha si vaši pozornost rozhodně zaslouží.


Za zaslání recenzní e-knihy mnohokrát děkuji nakladatelství MYSTERY PRESS.
Knihu si můžete zakoupit zde.


Název: Nejskrytější přání
Autor: Marybeth Mayhew Whalen
Překlad: Monika Pavlisová
Nakladatelství: Mystery Press
Počet stran: 288



12 komentářů:

  1. Tak ta kniha vypadá velice zajímavě a co se týká obálky ,jak se říká v jednoduchosti je síla.Tajemství v rodinách to bude přesně něco pro mě . Jinak velice lákavě napsaná recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tak tu knihu chci :-) Jsem ráda, že čtu další pozitivní recenzi :-) Mám ji na seznamu, snad se k ní časem (ale velice brzy) dopracuji :-) Super recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se k ní brzy dostaneš :-) Jedná se o úžasnou knihu, moc mě bavila :-)

      Vymazat
  3. Tak už bych se do ní měla také pustit :) moc hezká recenze Jani :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka vypadá hodně zajímavě. Jdu si jí přidat na wishlist, potřebuju už nějaký odpočinek od brutálních vražd. :D
    Pěkná recenze, je vidět, že tě knížka bavila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se k ní Verčo brzy dostaneš :-) Vážně se mi líbila, doporučuji všemi deseti :-)

      Vymazat
  5. Tím začátkem si mi připomněla seriál Ulice, úplně jsem se lekla, co to čteš :D Ale kniha vypadá dobře, ale nenadchla mě na tolik, abych se po ní šla hned podívat. Možná na ni časem narazím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je to vaše ulice, možná jste to vy :-D Jako pokud budeš mít někdy chuť na něco lehčího s odkrýváním dávných tajemství, tak určitě doporučuji :-)

      Vymazat
    2. Řekla bych, že nebudu mít čas :D Moc knížek :D

      Vymazat
  6. Asi bych se po knížce i poohlédla :-) Tak uvidím, zda mi to vyjde. Vypadá fajn i pro mě :-D

    OdpovědětVymazat